Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jeugdboekenmaand in bib Herenthout, met nieuwe expo ‘Aan tafel’ centraal

Nadat de expo al heel wat plekken in Vlaanderen aandeed (Leuven, Herentals, Lier …), houdt deze nu halt in Herenthout.

De expo vertelt het verhaal van asielzoekers in het opvangcentrum van Ranst. De Verhalenweverij bundelde, in samenwerking met fotografe Griet Van Wesemael, de verhalen van kinderen en hun ouders. Verhalen over vluchten, over achtergebleven familieleden en hun onzekerheid over de toekomst. Maar ook verhalen over hun nieuwe leven hier, de vrienden op school en het verblijf in het opvangcentrum.

De kick-off van deze expo vond plaats op zaterdag 2 maart in het bijzijn van schepen van cultuur Sander Ooms, de bibmedewerkers en nieuwsgierige bezoekers, waarvan sommigen een lokale lekkernij meebrachten. Tegelijk konden de jongsten genieten van vertellingen in het Portugees/Nederlands onder begeleiding van de Portugese ambassade uit Brussel.

Niet alleen ondersteunden de afgevaardigden van de ambassade bij het meertalig voorlezen, ze schonken ook nog een collectie Portugese boeken en Nederlandstalige boeken over Portugal om de lokale bibcollectie mee aan te vullen. Sander Ooms ontving ze met trots: “Hiermee zijn we de derde bibliotheek in België die beschikt over zo’n collectie. Waarvoor dank aan de ambassade!”. Volgens Sander is de expo zeker de moeite waard: “Laat je meevoeren door pakkende verhalen en prachtige portretten.”

De expo is nu te bewonderen in de leeszaal van de bibliotheek tijdens de openingsuren tot  zaterdag 30 maart. Iedereen is welkom.

Deel dit artikel